Knyter ihop. Petter avslutar Lisebergs livescen 15 september. Foto: Erikbyerik

Petter finalartist på Liseberg

Liseberg har redan bjudit på publikfavoriter som Silvana Imam, Union Carbide och Queen of The Stone Age. Nu är det klart att det blir Petter som får avsluta nöjesparkens livescen nu på lördag15 september.

  • Publicerad 09:40, 11 sep 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Silvana Imam, Hollywood Vampires, Queen of the Stone Age och punkfavoriterna Offspring är några av de som lockat publik till Lisebergs stora scen hittills. Men det kommer förstås mera.

Nu har nöjesparken knutit ihop artistsäcken på starkaste vis. Fredag den 14 september uppträder hemmasonen Kapten Röd, han som lockade storpublik på Slottsskogsvallen 1 september i fjol.

Dagen efter blir det hiphopkväll med Petter som huvudnamn. Tillsammans med Norlie & KKV och Tjuvjakt bjuds det på intensivt röj på stora scenen.

Petter, något av svensk hiphops gudfader. Sedan debuten 1998 stoltserar Petter med tio album, mängder hits och har uppnått en sann folkkär status, framför allt efter hans medverkan i "Så mycket bättre" 2010 . Idag är han aktuell med senaste albumet "Lev nu" med bland annat senaste hiten "Lev nu dö sen", som gästas av och är medproducerad av Grammisnominerade duon Vargas & Lagola (Salem Al Fakir och Vincent Pontare). Låten visar på hur Petter ständigt utforskar nya uttryck som alltid hittar hem. När han nu återvänder till Liseberg är det för första gången sedan 2011.

Med sig på scen har han Norlie & KKV, som består av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) och seglat upp till en Sveriges mest framgångsrika duor. Senaste succésingeln "Mer för varandra" gick rakt in som listetta när den släpptes tidigare i år. 2013 vann de pris som Årets nykomling på P3 Guld och samma år släpptes debutalbumet Snart. Spelningen på Liseberg är duons första.

Även Tjuvjakt, som på kort tid växt fram som en av Sveriges största hiphopakter, sällar sig till stora scenen. Efter ett framgångsspäckat 2017 med allt från vinst i musiktidningen Gaffas i kategori Årets Genombrott till flerfaldiga nomineringar i både Grammis och P3 Guld, kommer nu gruppen återigen till Liseberg.

Lisebergs livescen

Artister: Offspring med förbandet No Fun At All (27/6), Slowgold och Melissa Horn (29/6), Daniel Norgren (4/7), Sabina Ddumba (5/7), The Sounds (12/7), Lena Philipsson (25/7), Kaliffas med förakt Jack Moy (1(7), Popsicle med förband Rome Is Not A Town (8/8), Bananarama (14/8), Sven-Bertil Taube (19/8), Union Carbide Productions (24/8), Säkert! (7/9), Kapten Röd (14/9) och Petter med Norlie & KKV och Tjuvjakt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG