Skiss på hur ljussättningen kommer att se ut. Foto: Illustration: White Arkitekter.

Pettson och Findus intar Götaplatsen

Även i år kommer Göteborgs Konstmuseums fasad agera filmduk för ett ljusspel under december. I år är det gubben Pettson och katten Findus som tar över Götaplatsen.

  • Publicerad 10:30, 22 nov 2018

– Jag är glad och smickrad över att ni vill ha mina figurer i jätteformat på en såhär betydande plats under ett såhär stort evenemang. Findus jublar och Pettson verkar mest generad, säger Sven Nordqvist i ett pressmeddelande. Det är han som har skrivit och illustrerat Pettson och Findus.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I samband med invigningen av Julstaden Göteborg, 29 november, är det dags för Pettson och Findus att göra entré. Besökarna har också själva chansen att påverka vad karaktärerna ska göra.

– Genom gestaltningen på Konstmuseets fasad skapas en mötesplats där alla är välkomna att hjälpa Pettson och Findus att fira jul genom att röra på redskapen exempelvis; hoppa på en platta och trycka på en knapp som står uppställda på Götaplatsen. Allt i en förhoppning att skapa glädje och delaktighet under en mörk och kall tid på året, säger Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig på Göteborg & co för Julstaden.

Götaplatsen är en av Julstadens tre huvudgestaltningar. På Gustaf Adolfs Torg kommer besökarna bland annat kunna ta ett julfoto i ett fotobås som projiceras på en av fasaderna. I Bältesspännarparken kommer det bland annat finnas en konstgjord lägereld där besökarna på uppvärmda sittplatser kan lyssna på julberättelser från förr.

Julstaden

Julstaden Göteborg 2018 invigs 29 november och pågår till 6 januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG