LINKÖPING 20201107 Göteborg firar med guldhjälmar i omklädningsrummet att de är svenska mästare efter segern med 7-0 i lördagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Linköpings FC och Kopparbergs/Göteborg FC på Linköping Arena. Foto: Jonas Ekströmer/TT kod 10030 Foto: Jonas Ekströmer/TT

Planen: Fira guldhjältarna när pandemin är över

Coronapandemin stoppar Göteborg FC:s storfirande på Götaplatsen. Men redan nu planerar staden för hur SM-vinnarna ska firas när läget tillåter.

  • Publicerad 16:35, 13 nov 2020

När Göteborg FC kliver ut på Vallhalla IP på söndag mot Vittsjö i årets sista match i Damallsvenskan gör de det som SM-vinnare. Förre helgen säkrade laget sitt första guld efter krossen borta mot Linköping FC med hela 7–0.

Äntligen: Göteborg FC fixade första guldet

– Lite firande blev det, i bussen på väg hem och så blev vi mottagna när vi kom till Göteborg, säger mittbacken och landslagsspelaren Emma Kullberg.

I Göteborg är annars traditionen att stadens svenska mästare firas på Götaplatsen. Som alla förstår är det en omöjlighet under rådande läge.

– Det är klart att det hade varit jätteroligt. Men vi är fortfarande lika glada för att vi har tagit SM-guld, säger Emma Kullberg.

Har firandet på Götaplatsen varit något ni pratat om inom gruppen?

– Vi har inte pratat om det specifikt. Vårt mål har varit att vinna serien, så det är det vi har pratat om.

Även om laget inte har fått fira fysiskt med supportrarna känner Emma Kullberg stödet.

– De har hört av sig och grattat på det sätt som går att göra. De har visat deras support och glädje på andra sätt, som via telefon och så där.

Stadens festfixare Göteborg & Co är också besvikna över att det inte går att genomföra något firande på Götaplatsen. Men redan nu smids det planer om hur guldhjältarna ska hyllas längre fram.

– Vi vill jättegärna fira Göteborg FC och vi tittar på att genomföra något gemensamt firande för alla årets svenska mästare från stan på Götaplatsen längre fram. Men när det blir går inte att säga, Magnus Hallberg, Evenemangschef på Göteborg & Co.  

– Det hade varit jätteroligt. Men det är pandemi nu. Det får bli senare, säger Emma Kullberg.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40