Tjuvgömma. Polisen har hittat flera stulna cyklar i Frölunda. Foto: Mostphotos

Polis sprängde cykelgömma i Frölunda

Stulna cyklar upphittade i ett källarförråd i Frölunda. Polisen tackar allmänheten för tips som ledde till att cyklarna kunde återgäldas..

  • Publicerad 16:10, 27 okt 2020

Det var efter att polisen mottagit tips från privatpersoner som cyklarna kunde hittas. Enligt polisen hade det uppmärksammats en hel del spring bland husen och källarförråden i ett bostadsområde i Frölunda.

Polisen skickade dit en patrull som sökte igenom källarna. Där fann de en “cykelgömma” och kunde genom sina datasystem se att det rörde sig om stulna cyklar.

– Vi har ingen misstänkt, men har signalement på personer som rört sig i området, säger Johan, områdespolis Göteborg syd.

De upphittade cyklarna kunde senare återgäldas till deras ägare genom cyklarnas ramnummer. Tack vare att ägarna till cyklarna skrivit in ramnumret i polisanmälan, kunde de hittas snabbt.

Ramnumret återfinns oftast på undersidan av cykelns ram, under framdrevet, skriver polisen Göteborg syd på sin facebooksida.

– Många tror att det är kört när de blir av med sin cykel. Det är väldigt roligt att kunna lämna tillbaka, det är den stora vinsten i arbetet, säger Johan, områdespolis Göteborg syd

Vi är GBG