STOPP. Götaälvbron har fastnat i öppet läge. Foto: Trafiken.nu

Polis stoppar folk från att hoppa över Göta Älvbron

En klaff på Göta Älvbron har fastnat, vilket gör att bron inte kan stängas. Polisen är på plats för att hejda folk att hoppa över och köerna växer.

  • Publicerad 14:34, 9 maj 2018

Det var strax före klockan två på eftermiddagen som en av brons klaffar fastnade cirka en meter upp i luften. Räddningstjänsten och polisen larmades till platsen.

– Vi har en patrull som är uppe på bron nu och det verkar som att de får ägna sig åt att hejda folk från att hoppa över springan. Det verkar som att de tror att man kan ta ett skutt, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

På Trafikverket bekräftar man problemet och har skickat dit tekniker.

– Hela stängningsprocessen som ska gå ner i låst läge fungerar inte. De har en prognos att den kan öppnas tidigast klockan 15, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Under tiden har ordentliga köer bildats i stan.

– Ja, eftersom detta ligger på ett så centralt läge. Vi har svårt att ge alternativa vägar i nuläget. Det bästa är att följa läget på de trafikappar som finns för att hitta bästa vägarna att köra. Tyvärr finns det risk för att man får vänta och inte kommer därifrån. Det viktigaste är att man inte gör något oövertänkt och bryter sig ur kön och kör emot färdriktningen, säger Bengt Olsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG