Kulspruta. Det laddade magasinet tillhörde förstärkningsvapnet MP5. Foto: Kristian Berlin

Polis tappade bort magasin – varnas

En polis i Storgöteborg glömde ett laddat magasin till en kulspruta på polisbilens tak. Magasinet försvann och nu varnas polismannen.

  • Publicerad 11:55, 12 maj 2019

Polismannen skulle kontrollera ett vapen, en kulspruta av modellen MP5, som låg i en tjänstebil. Vapenremmen var fel inställd så en kollega hjälpte polismannen med remmen. Magasinet hade han lagt på bilens tak för att kollegan inte skulle behöva fundera på om vapnet var laddat.

Men där glömdes magasinet och förlusten upptäcktes först när nästa patrull skulle ta över bilen. Flera poliser, bland annat en hundpatrull, letade efter det laddade magasinet men utan att hitta det.

Nu varnas polismannen av personalansvarsnämnden. Det framkommer i ett beslut som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Nämnden skriver i sin bedömning:

Personalansvarsnämnden anser att det är av största vikt att den utrustning som en polis tilldelas hanteras på ett sådant sätt att den inte förloras och därmed riskerar att komma i orätta händer.

Det står klart att du inte har haft tillräcklig kontroll över det aktuella magasinet med ammunition. Du har därmed av oaktsamhet åsidosatt vad som har ålegat dig i din anställning. Och det på ett sätt som inte kan anses ringa. Du ska därför meddelas en disciplinpåföljd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG