Polis utreder samband mellan bränder i Frölunda

Två byggnader i Frölunda, varav en klubbstuga vid Välen, eldhärjades under natten och tidiga torsdagsmorgonen. Polisen undersöker nu om det finns ett samband.

  • Publicerad 11:46, 3 dec 2020

Den är totalskadad, halva huset är borta.

Strax efter klockan två natten till torsdagen larmades räddningstjänst och polis till en brand i Järnbrott. Enligt polisen ska det handla om en byggnad intill den gamla prästgården på Järnbrotts prästväg.

– Byggnaden ska ha varit helt övertänd, men det verkar som att räddningstjänsten fick släckt den innan skadorna blev så omfattande. Området spärrades av för teknisk undersökning, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson och fortsätter:

– Räddningstjänsten tror att den var anlagd utifrån vad de såg på platsen,

Händelsen rubriceras nu som grov skadegörelse.

Klubbstuga totalförstörd

Bara tre timmar senare, klockan 04.45, larmades räddningstjänsten till ytterligare en brand i Frölunda där en klubbstuga på Klubbvägen vid Välen fattat eld.

Runt 6-tiden ska branden ha varit släckt, men eftersläckningsarbetet pågick fram till lunchtid.

– Jag har inga uppgifter om skadornas omfattning, men vi har inga rapporter om personskador, säger Kalle Kivistu på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten ska branden ha startat under klubbstugan, som totalförstördes i branden.

– Vi har haft tre stationer som arbetat med branden. Den är totalskadad, halva huset är borta, säger Jon Pile, räddningstjänsten Storgöteborg till GP.

Undersöker samband

Enligt Christer Fuxborg ska en person ha setts lämna platsen.

– En väktare har observerat en person i området, men det kan lika väl varit någon som varit på väg till jobbet.

Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan händelserna.

– Det är inget vi kan säga i nuläget, men har vi två bränder inom 2-3 timmar i samma område tittar vi självklart på om det finns ett samband. Vi kan inte utesluta det, säger Christer Fuxborg.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Vi är GBG