Polischef Erik Nord om dödsskjutningen

Polisen höll under torsdagen en presskonferens med anledning av den polis som sköts till döds under natten.

  • Publicerad 09:27, 1 jul 2021

Händelsen ringdes in igår kväll kl 22.34. Det inleddes en förundersökning om försök till mord som senare ändrades till mord. Polisen klassar det som en särskild händelse.

– Polisen i fråga arbetade i området tillsammans med en kollega som patrullerade med moped. I samband med att de samtalat med några personer så sker det en skottlossning och en av poliserna träffas så allvarligt att han senare avlider, säger polischef Erik Nord.

– Den särskilda händelsen kommer att fortsätta med full kraft för att försöka få tag på en gärningsman. Vi är väldigt beslutsamma om att klara upp det här brottet, säger regionpolischefen Klas Johansson.

 

Polischef Erik Nord.

Regionpolischefen Klas Johansson.

Flera personer har förhörts under natten. I utredningen väntas man få hjälp från flera håll i Sverige. Ingen har ännu gripits och det finns ingen misstänkt gärningsman.

Trygghetsarbete

Anledningen till att polisen var på plats i Biskopsgården i går kväll var enligt polischef Erik Nord en del i polisens pågående trygghetsarbete.

– Biskopsgården är et särskilt utsatt område. Det finns en relativ stor hotbild om att det kan uppstå konflikter mellan kriminella nätverk och kriminella individer. Därför har vi förhöjd närvaro där och jobbar där regelbundet, säger Erik Nord.

Varför var polisen på plats. Var det någon särskild insats?

– Man kan inte påstå att det var någon särskild insats. Utan det är insatser som pågår kontinuerligt utifrån en planering man gör av den lokala lägesbilden, säger Klas Johansson.

Polisen som sköts till döds ska ha arbetat tillsammans med en annan polis på plats och båda ska ha varit uniformerade och patrullerat området på moped.

– Polisen var i dryga 30-årsåldern och relativt ny i yrket, han har jobbat i drygt ett år ute på lokalpolisområde Hisingen. Han och hans kollega arbetade inte ensamma utan det fanns andra poliser i området, säger polischef Erik Nord.

Vad kan du säga om uppgiften om att det pågick ett samtal mellan polisen och andra individer innan skottlossningen

– Vi har mer uppgifter men vi kan inte uttala oss än för då kan vi förstöra utredningen.

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12