Säröleden, väg 158, vid ett annat tillfälle. Foto: Markus Andersson

Polisen: Bussfilen är ingen gräddfil

Personbilar i bussfilen på väg 158, Säröleden, har blivit ett stort problem. Under torsdagen genomförde polisen en insats där flera förare bötfälldes.

  • Publicerad 16:07, 5 apr 2019

Tidigare i veckan kunde räddningstjänsten inte ta sig fram till en olycka på grund av att personbilar olovligen utnyttjade bussfilen på väg 158. Under torsdagen var polisen på plats för en trafikkontroll i höjd med Hovåsmotet.

– Det var delvis efter händelsen i veckan när räddningstjänsten inte kom fram. Det kan bli fruktansvärda konsekvenser bara för att människor anser att deras tid är viktigare än andra människors tid, säger Christian Nylén, biträdande lokalpolisområdeschef, LPO Syd Storgöteborg.

Två timmars kontroll resulterade i 25 ordningsböter, á 1000 kronor.

– Kollegorna på plats hade kunnat ta minst ett 20-tal till om det hade varit fler poliser på plats, säger Christian Nylén.

Ett inlägg med rubriken ”Bussfilen är ingen gräddfil” om insatsen på Polisen Göteborg syds Facebooksida har fått stor spridning. Flera av de som kommenterat inlägget är negativa till insatsen och menar att det är vägens utformning som är problemet. Några skriver att polisen bör fokusera på "riktiga brottslingar" i stället.

– Jag har svårt att ta till mig den typen av argument när räddningstjänsten inte kan komma fram. Det faller platt, säger Christian Nylén.

Kommer ni göra flera sådana här insatser på 158:an?

– Det kommer vi absolut göra.

Vi är GBG

    Vi är GBG