Festhelg. Polisen förbereder sig för festhelgen utan restriktioner. Foto: STEN-AKE STENBERG

Polisen förbereder sig för stökiga helgen

Första helgen utan restriktioner förväntas bli stökig. Polisen är förberedda men uppmanar samtidigt göteborgarna att "ta det lugnt".

  • Publicerad 12:10, 1 okt 2021

Många har längtat till den stundande helgen utan restriktioner. Polisen är medveten om göteborgarnas sug efter att återigen dansa natten lång på klubbarna i stan.

– Vi inom polisen ser inte detta som en vanlig helg, storhelg eller lönehelg utan vi mannar upp för extra mycket folk på stan. Vi har lagt in extra resurser och kommer vara fler ute, säger Roberto Tomé, områdespolis i Majorna–Linné.

Det är främst i krogrelaterade miljöer som polisen kommer att synas.

– Vi kommer ha stora resurser att trygghetsskapa på Järntorget och Långgatorna men även på Avenyn och andra platser där det är mycket nattklubbar.

Historiska festhelgen: "Kommer bli sjukt"

"Tänk på riskerna"

Roberto Tomé vill samtidigt uppmana göteborgarna att ta det varligt och föräldrar att prata med sina ungdomar om alkohol.

– Vi vill gärna att våra kära invånare tänker lite extra på att ta det försiktigt och lugnt i helgen.

Han fortsätter:

– Vi har även några generationer som har blivit snuvade på nattliv och krogar som säkert är intresserade av att gå ut i den här miljöerna. Då vill vi gärna uppmana föräldrarna att ha en dialog om riskfaktorer kring berusning.

Han påminner om att med berusning ökar bland annat risken för våld i offentlig miljö och att berusade personer lättare är brottsoffer.

– Det är därför vi mannar upp och är ute och trygghetsskapar där det finns mycket folk.