Yxman. En man, som enligt uppgifter ska ha varit beväpnad med yxa och machete, blev i förra veckan påkörd i Askim. (Arkivbild.) Foto: Mostphotos

Polisen förtegen om påkörde yxmannen

En man bärandes på en yxa och en machete blev i förra veckan påkörd i Askim då, han enligt uppgifter till GP, försökte söka upp en person i området. Polis har inlett en utredning men är förtegna om händelsen.

  • Publicerad 14:00, 6 nov 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I måndags förra veckan blev en man, som enligt uppgifter, var beväpnad med yxa och machete påkörd i Pilegården i Askim. Detta är dock inget som polisen vare sig vill bekräfta eller dementera.

Enligt uppgifter som GP tagit del av ska den beväpnade mannen tillsammans med andra personer varit påväg för att söka upp en annan person då han blev påkörd. Inte heller detta vill polisen i nuläget uttala sig om.

– Vi genomför nu sedvanliga utredningsåtgärder, jag kan inte gå in närmare på vilka åtgärder det handlar om, säger Sara Toreskog, kammaråklagare och förundersöknings ledare.

Polisen: Få inbrott under höstlovet

Efter händelsen greps och anhölls en person av polis misstänkt för att ha kört bilen men samma dag släpptes han på fri fot då kammaråklagare ansåg att misstankarna mot mannen försvagats. Man trodde inte längre att det var han som kört bilen mot den beväpnade mannen i Pilegården och där med söker nu polisen efter en annan gärningsman.

– I nuläget har ingen ny person delgivits misstanke, säger Sara Toreskog

Personen som blev påkörd, är han åtalad för något brott?

– Nej, inte vad jag vet, säger Sara Toreskog.

Det finns uppgifter som säger att de inblandade personerna ska vara kända för polisen sedan innan – stämmer det?

– Det kan jag inte kommentera, säger Sara Toreskog.

Göteborgspolis genomförde knarktillslag mot skola

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57