Konsekvenser. Polisen i lokalpolisområde Storgöteborg syd jobbar nu med hembesök till narkotikaköpare vars nummer förekommer i beslagtagna säljtelefoner. Foto: Mostphotos

Polisen gör hembesök hos narkotikaköpare

Tycker du att ett gram "vitt" eller lite hasch på en fredag inte spelar så stor roll? Då tänker du fel. Det menar polisen i lokalpolisområde Storgöteborg syd, som just nu jobbar med hembesök till narkotikaköpare.

  • Publicerad 05:30, 28 dec 2020

Samtidigt kan polisen identifiera personer som behöver hjälp och stöttning att ta sig ur sitt missbruk.

I ett uppmärksammat facebookinlägg informerar David Wunsch, biträdande chef för lokalpolisområde syd, om konsekvenser av att köpa narkotika – om så i små mängder.

Han skriver: "Det är inte bara tomten som knackar på dörren", och syftar till att polisen i syd just nu jobbar med att göra hembesök till personer vars telefonnummer förekommer i de så kallade säljtelefonerna som tagits i beslag.

I inlägget beskrivs hur varje litet narkotikaköp finansierar den organiserade brottsligheten och ger näring till de konflikter och våldshandlingar som i vissa fall har en dödlig utgång.

David Wunsch uppmanar till att tänka på både sitt eget och andras välmående innan man bestämmer sig för att köpa det där grammet narkotika.

Hoppade från balkong – greps av insatsstyrkan

Ungdomar prioriteras

Han beskriver säljtelefonen som narkotikaförsäljarens butik, som polisen jobbar med att stänga ner eftersom den leder till otrygghet och personligt lidande.

Samtidigt kan polisen identifiera personer som behöver hjälp och stöttning att ta sig ur sitt missbruk.

Enligt inlägget kommer man inledningsvis att prioritera hembesök till ungdomar, personer med barn och personer med körkort.

Stor polisinsats mot narkotika i Högsbo

Vi är GBG