Mordet skedde på Sikelgatan, där en man hittades död i sin lägenhet 9 mars. Foto: Göteborg Direkt

Polisen: "Inget som pekar på att mördaren bor i Högsbo"

Polisen bearbetar just nu "ett tresiffrigt" antal tips som kommit in efter mordet i Högsbo. Förundersökningsledare Göran Sundström vill poängtera att det inte finns några uppgifter som talar för att mördaren ska bo i närområdet.

  • Publicerad 05:30, 6 apr 2018

LÄS MER: Fler vill ha säkerhetsdörr eftermordet i Högsbo

Tipsen rör allt från ryck i dörrar och portar till personer som har haft ett avvikande beteende. Hittills är det ett tresiffrigt antal tips som kommit in.

– Det är i alla fall över hundra tips vi tittar på, säger Göran Sundström, förundersökningsledare för mordet på Sikelgatan där en man i 30-årsåldern hittades mördad i sin lägenhet 9 mars.

Vad pågår i utredningen just nu?

– Vi bearbetar de tips som kommit in och analyserar inhämtat material så som övervakningsfilmer och vittnesförhör. Det är klassiskt metodiskt polisarbete, det finns att göra, säger han.

Är det något tips som är bättre än andra?

– Nej vi har inget så konkret utan vi arbetar ganska brett fortfarande.

LÄS MER: Polisen om Högsbomördaren: "Tror han går och känner på dörrar"

För några veckor sedan gick polisen ut med en av sina arbetshypoteser, där man kopplar samman mordet med en liknande attack i december förra året. En man bosatt på Riksdalersgatan ska då ha vaknat av att en okänd man befann sig inne i lägenheten. Vid en konfrontation gick inbrottstjuven till brutal attack beväpnad med kniv.

Men att brotten skulle ha ett samband är än så länge bara en teori, säger Göran Sundström.

– Vi har inget konkret som säger att de här brotten hör ihop, det kan vara en slump. Vi tittar på andra händelser också, säger han.

LÄS MER: Familjebostäders uppmaning efter Högsbomordet

De brutala attackerna i två lägenheter har fått många boende i Högsbo att känna sig oroliga.

Göran Sundström vill dock understryka att inget i nuläget pekar på att mördaren bor i området.

– Det finns inget som talar för att han ska bo i det området. Det har ju gjorts vissa uttalanden om det och det medför stor oro för befolkningen där. Det finns inte heller något som talar för att han inte gör det, vi har inga belägg för något av detta, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG