De boende upplever oro över att det samlas grupper av ungdomar i området kring Långströmsgatan på Hisingen. (Arkivbild/genrebild) Foto: Mia Pettersson/Mostphoto

Polisen lugnar efter oro på Långströmsgatan

"Vissa dagar är det jättelugnt, och vissa dagar är det mer eller mindre upploppsstämning." Så beskriver en boende på Långströmsgatan på Hisingen området. Polisen är medveten om att det ibland samlas ungdomar där och menar att det är ett av flera ställen där unga "hänger".

  • Publicerad 06:10, 4 jul 2018

Flera boende på Långströmsgatan på västra Hisingen upprörs av kringdrivande grupper av ungdomar som har rört sig i området under en längre tid.

”Vissa dagar är det jättelugnt, och vissa dagar är det mer eller mindre upploppsstämning med stora klungor av kringdrivande gäng”, skriver en boende till Göteborg Direkt.

Polisen är medvetna om att ungdomar träffas där och menar att Långströmsgatan och parken med samma namn är ställen där ungdomar ”hänger”.  

– Det samlas en del ungdomar där precis som det gör på Friskväderstorget och utanför några dagis just nu. Men jämför man Långströmsparken med Flunsåsparken så är det mer ungdomar och mer oroligt i Långströmsparken. Det är klart, säger Håkan Bredinge, kommunpolis, Norra Hisingen.

"Maskerade"

De boende på Långströmsgatan beskriver att ungdomarna ibland är beväpnade med träplankor och stora stenar och att det händer att de maskerar sig med halsdukar eller rånarluvor.

”Även om de bär omkring sina ”vapen” mitt framför polisen, vilket jag har bevittnat mer än en gång, gör inte polisen något annat än att skaka hand med dem. Det är otroligt provocerande att se.”

Stämmer det att ungdomarna maskerar sig och är "beväpnade" med olika tillhyggen?

– Ja, det har nog hänt att de maskerar sig när vi är i området och att vi har fått larm någon gång om att ungdomar har på sig maskering. Det springer inte omkring ungdomar med plankor med spikar på men det händer väl att ungdomar springer omkring med påkar i händerna, det gjorde jag också. Det är inte säkert att det är ont uppsåt alla gånger. Många av poliserna vet vilka ungdomarna är, säger Håkan Bredinge.

Polisen menar att det handlar om ungdomar i åldern 15 till 20 år som inte har något jobb eller skola att gå till.

– Får vi larm åker vi upp dit rätt bra bemannande och ser vad som händer. Det bor människor i lägenheter tät intill och tittar man ut och det kommer ungdomar som jagar varandra med pinnar så är det klart att man blir upprörd och rädd. Men det är nog inte så att någon vill nåt förutom att hänga, säger Håkan Bredinge.

Vad kan man göra om man bor i området är orolig?

– Ring polisen. Det farligaste av allt är när vi inte får reda på vad som händer, när det sprider sig någon slags likgiltighet. Det gillar vi inte. Vi sticker inte huvudet i sanden men får vi inte reda på bekymren kan vi inte göra något åt det heller, säger Håkan Bredinge,

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG