Hotbild okänd. Foto: Mostphotos

Polisen om nattens skottlossning: "Skrämseltaktik"

En skottlossning har ägt rum vid Friskväderstorget under natten till måndag. I nuläget är mål och hotbild okänd för polisen. ”Kan vara skrämseltaktik”, säger polisen.

  • Publicerad 10:39, 24 aug 2020

Det råder en tystnadskultur i de här kretsarna.

Det var vid midnatt som de första samtalen om en misstänkt skjutning vid Friskväderstorget inkom till polisen.

På platsen hittades sedan spår av att en skottlossning faktiskt hade ägt rum.

– Det rör sig om drygt en handfull hylsor som vi har hittat. Vi har även hittat hål efter kulor, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen.  

Enligt polisen har ingen person skadats i skjutningen. Både mål och hotbilden är i nuläget okänd, uppger polisen.

– Det är inget just nu som tyder på att skotten är riktade mot någon för det är ingen som har framträtt men samtidigt råder det en tystnadskultur i de här kretsarna, säger Christer Fuxborg och tillägger:

– Det kan vara någon form av skrämselagerande, att man rör sig i ett område och avlossar skott för att skrämma någon av någon anledning. Vi vet inte ännu vad det handlar om utan jobbar efter flera teorier.

Undersöker övervakningskameror

Det finns inte heller någon misstänkt gärningsman men polisen tittar på tidigare händelser i området och undersöker samband.

Polisen går även igenom material från kameraövervakning på platsen och sammanställer vittnesuppgifter.

– Det är många som har hört av sig till polisen och berättar vad de har sett och hört. Det är vi självklart väldigt tacksamma för, att folk är engagerade och vill hjälpa till, säger Christer Fuxborg.

Vi är GBG