Foto: Mostphotos

Polisen prejade inbrottstjuv efter biljakt

Vittnen larmade polisen om ett pågående inbrott i en banklokal på Kvillebäcken natten mot tisdag. Polisen jagade en av de misstänkta tjuvarna i en biljakt genom staden som slutade vid Sankt Sigfrids plan.

  • Publicerad 08:32, 9 okt 2018

Vid 01:15 natten till tisdag larmades polisen till en banklokal i Kvillebäcken. Vittnen hade sett två personer krossa en ruta och bära ut bland annat datorer från lokalen.

När polisen kom dit körde en av inbrottstjuvarna därifrån i en silverfärgad bil. Den andra inbrottstjuven sprang från platsen.

– Han kunde gripas i närområdet, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Polisen jagade sedan den andra inbrottstjuven i en biljakt genom Tingstadstunneln och sedan upp mot Skår. Vid Sankt Sigfrids plan lycka polispatrullen få stopp på bilen genom att preja den.

– Där kunde vi gripa den andra personen också. Det är två män i 40-årsåldern, säger Hans Lippens.

Männen är misstänkta för stöld genom inbrott och vårdslöshet i trafik. I bilen hittade polisen stöldgodset samt en kofot.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG