Illegal verksamhet. Polisen benämner aktiviteterna som förekommit i lokalerna som spelklubb, svartklubb och vattenpipscafé. Foto: Direktpress

Polisen slog till mot illegal spelklubb

Förutom alkohol och tobak beslagtogs även en mängd spelmaskiner när polisen slog till mot tre föreningslokaler vid Välen i Frölunda förra fredagen.

  • Publicerad 13:05, 31 mar 2021

Det handlar om brott mot spellagen, brott mot tobakslagen och alkohollagen. En person misstänks även för drograttfylla.

Paula Grevstad, operativ samordnare i polisområde Storgöteborg syd. Foto: Privat

Vid 23-tiden i fredags kväll genomförde polisen i område syd ett tillslag mot tre klubblokaler i barackerna vid Välen i Frölunda.

– Allmänheten har under en längre tid uppmärksammat att det pågår verksamheter som inte är helt legala. Det ska ha handlat om mycket fester, eventuellt narkotikabruk och spelmaskiner i lokalerna, säger Paula Grevstad, operativ samordnare i polisområde Storgöteborg syd.

Polisen benämner aktiviteterna som förekommit i lokalerna som spelklubb, svartklubb och vattenpipscafé.

Flera myndigheter

Fredagens insats genomfördes tillsammans med utredare från polisen, hundenheten, Skatteverket, miljöförvaltningen och idrotts- och föreningsförvaltningen.

Alkohol, tobak och en mängd spelmaskiner beslagtogs och kontrollerna resulterade i flera brottsmisstankar.

– Det handlar om brott mot spellagen, brott mot tobakslagen och alkohollagen. En person misstänks även för drograttfylla.

Nu ska de olika brotten utredas och enligt Paula Grevstad har polisen goda utsikter att få någon misstänkt, inte minst för brott mot spellagen.

Polis utreder samband mellan bränder i Frölunda

Olika åldrar

Enligt polisen gick insatsen lugnt till.

– Det var inget stök på platsen utan vi hade en bra kommunikation, både med de som sade sig vara ansvariga och de som var besökare. Vi hade också på det stora hela en bra samverkan med de andra myndigheterna.

Enligt Paula Grevstad har besökarna till de olika barackerna varit spridda över olika åldrar.

– Ibland har det varit mer ungdomsarrangemang, men huvuddelen av de som befann sig där nu var i 30-årsåldern.

Vi är GBG