Polisen söker vittnen efter mordet i frisörsalongen

Efter dödsskjutningen inne på en frisörsalong går nu polisen ut med en uppmaning till allmänheten. De vill få in observationer i anslutning till händelsen.

  • Publicerad 17:00, 4 aug 2021

Fredagen den 9 juli blev en man i 25-årsåldern ihjälskjuten på en frisörsalong vid Marklandsgatan i Göteborg.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen strax innan klockan 14. Redan på kvällen valde polisen att gå ut med en efterlysning om vittnesmål från händelsen.

Under onsdagen uppmanade polisen i Göteborg syd återigen allmänheten att höra av sig med observationer från brottsplatsen.

"En påminnelse"

Polisen skriver att de är intresserade av observationer som gjorts tiden före, under och efter brottet. Uppmaningen handlar även om att låta polisen göra bedömningen om informationen är av betydelse.

"Även om ni tycker att det ni sett eller hört är obetydligt så hör av er ändå", skriver polisen i inlägget.

– Det är inte ovanligt att vi går ut med liknande efterlysningar och uppmaningar på våra sociala medier eller andra kanaler. Det fungerar som en påminnelse. Och det är alltid bättre att höra av sig till polisen om man tror att man har information om en händelse, så får vi bedöma om det är relevant eller inte, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i Göteborg.

Ingen gripen

Dödsskjutningen i frisörsalongen ledde till en stor insats från polisen. Bland annat inleddes en polisjakt på misstänkta gärningspersoner. Ingen person är i nuläget frihetsberövad misstänkt för brottet.

Initialt jobbade polisen även trygghetsskapande i området.

Vi är GBG