Bilbrand. Åtta bilar har brunnit runt om i Västsverige i natt. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.) Foto: Gabriel Tjulander (arkivbild)

Polisen vädjar om tips efter bilbränderna

Hela 29 fordon skadades när bilar sattes i brand på uppemot åtta olika adresser på centrala Hisingen under natten mot måndagen. Nu vill polisen ha tips från allmänheten.

  • Publicerad 12:59, 8 jun 2020

Vi är i behov av iakttagelser och tips av allmänheten.

Det var en stökig söndagskväll och natt mot måndagen på många håll i Göteborg.

Fem anhållna efter gårdagens demonstration

På centrala Hisingen sattes bilar i brand på uppemot åtta olika adresser.  

Enligt polisen rör det sig om 29 fordon som är utbrända eller skadade efter att rutor krossats med sten och därefter tänts på inifrån.

Unga på moped

I nuläget har polisen inga misstänkta gärningsmän.

– Vi tror att det är fler än en gärningsman i och med att det brinner på så många ställen på så kort tid.  Misstanken är att det rör sig om ungdomar som tar sig omkring mellan de olika adresserna på moped, säger polisens presstalesman Anna Göransson.

Polisen har startat en utredning kring bilbränderna.

– Vi har gjort en brottsplatsundersökning på platserna och säkrat spår som ska skickas på teknisk analys, säger Anna Göransson.

Vill ha tips

Samtidigt vädjar polisen om allmänhetens hjälp.

– Vi är i behov av iakttagelser och tips av allmänheten. Har man filmat någon av de här bränderna på någon av platserna är vi oerhört angelägna att ta del av det materialet, säger Anna Göransson.  

Tre bilbränder under natten

Vi är GBG