Pågår. Polisen arbetar fortfarande med utredningen efter branden utifrån teorin att den var anlagd. Men få uppgifter har än så länge kommit in som ger en fingervisning om vem som låg bakom dådet. Foto: Markus Andersson

Polisens brandutredningen har kört fast

Polisens utredning efter branden på Bredfjällsgatan pågår fortfarande. Men frågetecknen är många och om det inte kommer in några nya uppgifter snart, är risken stor att utredningen läggs ner.

  • Publicerad 11:11, 13 sep 2021

Efter att branden bröt ut i lägenhetshuset på Bredfjällsgatan inledde polisen en förundersökning. Händelsen rubricerades som mordbrand.

– Brandförloppet var snabbt och vi arbetar fortfarande med teorin att det var en anlagd brand, säger Anna-Karin Pettersson, förundersökningsledare.

Cirka två månader efter branden står utredningen och stampar. I nuläget väntar polisen på att resultaten från de tekniska undersökningarna ska komma in. Ger inte de någon fingervisning framåt finns det risk att ärendet läggs ner.

– Har vi inte teknisk bevisning är det bland annat vittnesmål vi måste förlita oss på. Och i nuläget har vi inte så mycket att gå på.

Efter branden: 24 familjer hemlösa

"Skickade ut patruller"

Branden ledde till att flera personer fick vårdas för rökskador. De flesta kunde få hjälp av ambulanspersonal på plats, men två personer togs till sjukhus för vård av lindriga skador.

På sjukhuset kunde personerna höras, men bortsett från deras vittnesmål finns det inte många fler uppgifter att gå på.

– Vi skickade upp patruller under tiden som skulle fånga in vittnesuppgifter, men det gav inte så mycket.

Och att fånga in vittnesmål från de som var på plats vid brandförloppet?

– Det var kaosartat på platsen när det brann och svårt att få en uppfattning om vilka personer som hade befunnit sig i huset. När vi i efterhand har försökt ta reda på vilka som är målsägande i ärendet har det försvårats i och med att det fanns folk som var skrivna på adressen, men som inte bodde där. Och tvärtom, säger Anna-Karin Pettersson.

Anna-Karin Pettersson uppmanar nu de som kan ha iakttagelser i samband med branden att höra av sig till polisen, genom att ringa 114 14.

Bostadsbolaget svarar: "Ska göra en utredning"

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00