Polisens löfte: "Fokusera på Bergsjön centrum"

Nedskräpning, skadegörelse och öppen narkotikaförsäljning. Det är vad invånarna i Östra Göteborg upplever som största problemen. I årets medborgarlöfte har polisen valt att fokusera på ökad trygghet i Bergsjön centrum.

  • Publicerad 15:34, 6 apr 2018

– I dialog med medborgarna har det kommit fram att öppen narkotikaförsäljning, nedskräpning, skadegörelse, och otillåten mopedåkning är stora problem, säger Christian Nylén, kommunpolis i Östra Göteborg.

LÄS MER: Beslag i Bergsjön: "Skarpt automatvapen modell större"

I årets medborgarlöften fokuserar polisen och stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg på ökad trygghet i offentliga miljöer.

– Vi måste prioritera och lägga resurserna där problemen är som störst och därför har vi valt att fokusera på Bergsjön centrum.

Bland annat utlovas fler poliser på otrygga och särskilt brottsutsatta platser, riktade insatser för att förebygga och utreda narkotikabrott och mer städning samt snabbare klottersanering.

LÄS MER: "Så grovt våld har vi inte utsatts för tidigare"

Christian Nylén tror att kameraövervakningen, som sattes upp på Rymdtorget i början av året, kommer att bidra till en minskning av den öppna narkotikahandeln.

– Även brott som misshandel, personrån och olaga hot tror vi kan minska genom övervakningen.

Medborgarlöftet är ett åtagande som lokalpolisområde Nordost, polisområde Storgöteborg, och Östra Göteborgs stadsdelsförvaltning, Göteborgs stad, ger till invånarna i stadsdelen under ett år.

LÄS MER: Kameror ska öka tryggheten på torgen

Medborgarlöften 2018

- Fler poliser i Bergsjöns centrum med omnejd som fotpatrullerar på otrygga och särskilt brottsutsatta platser och tider vid minst hundra tillfällen. (Polis)

- Riktade insatser i och omkring Bergsjöns centrum i syfte att förebygga och utreda narkotikabrott. (Polis)

- Stadsdelsförvaltningen kraftsamlar tillsammans med andra lokala aktörer, och inom ramen för Trygg i Östra Göteborg och det planeras särskilda åtgärder med målet att öka tryggheten i Bergsjön centrum med omnejd. Ett särskilt fokus hålls också på personer som missbrukar eller är påverkade. (Stadsdelsförvaltningen)

- Städning i och omkring Bergsjön centrum fem dagar i veckan och att ta bort klotter inom 24 timmar. (Fastighetsförvaltare Göteborgs Lokaler)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG