Uppmaningen. Efter oroligheter på Frölunda Torg och Mandolingatan uppmanar polis bostadsbolagen att byta till elektroniska lås. Foto: Mostphotos

Polisens uppmaning – byt lås

Ungdomsgäng sprider oro i Frölunda. Nu uppmanar polisen, i stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg, bostadsbolagen i området att byta lås.

  • Publicerad 12:13, 19 nov 2019

Polisen bekräftar för tidningen Hem & Hyra att de haft problem med ungdomsgäng som uppehållit sig kring Mandolingatan. Göteborg Direkt har tidigare raporterat om en liknande problematik kring Frölunda Torg och vid Flatås torg.

– Ett större gäng som brukade hänga där har flyttat på sig sedan några månader. Vi har jobbat oerhört intensivt med området runt Frölunda Torg, och det har lugnat sig mycket, säger Linda Bergvall till Hem & Hyra.

Flatås Torg förfaller trots 1300 nya bostäder

En naturlig samlingsplats

Hon tycker inte att boende på Mandolingatan ska känna någon överdriven oro då Frölunda Torg med sin galleria blir en naturlig mötesplats för ungdomar.

– Att området runt Frölunda torg är en samlingsplats för ungdomar är inte så konstigt. Det är en knutpunkt för kollektivtrafiken och det finns en stor fritidsgård i närheten. Dessutom bor det många människor i området, säger Linda Bergvall till tidningen.

Byt lås

Men hon berättar även att polisen aktivt uppmanar bostadsbolagen att byta till elektroniska lås vilket de sett lett till mycket mindre spring i husen.

– Vi är positiva till det och lyfter det själva som ett förslag när det finns problem. Sedan Stena bytte lås på Briljantgatan har det blivit mycket mindre spring i de husen.

Linda Bergvall. Kommunpolis i lokalpolisområde syd. Foto: Gabriel Tjulander

Vi är GBG