Försvunnen. Auno, 82.

Polisens vädjan efter mystiska försvinnandet

Auno Lethonen, 82 år försvann från Gunnareds äldreboende vid Angereds centrum, 12 augusti. Det finns inga spår efter honom. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten. ”Det är som han har gått upp i rök”.

  • Publicerad 08:20, 25 okt 2019

I över två månader har Auno Lethonen, 82 år varit saknad. Det var 12 augusti, som han försvann från Gunnareds äldreboende intill Angereds centrum.

Samma dag som försvinnandet hade Auno Lethonen flyttat till ett nytt demensboende och det var efter middagen som han lämnade det nya boendet och försvann.

Sedan dess har ingen sett honom.

– Han gick ut från boendet och har gått upp i rök. Jag har inga säkra iakttagelser av honom sedan den dagen, säger Per Carlsson som arbetar på Polismyndigheten i Region Väst med dödsfallsutredningar och försvunna personer.

Inga spår efter försvunna Auno, 83

Enligt polisen är Auno Lethonen dement men har friska ben och kan ha förflyttat sig ganska långt.

Därför vädjar nu polisen tillsammans med Aunos anhöriga om allmänhetens hjälp.

– Vi hoppas att någon ska känna igen hans ansikte och höra av sig till oss. Vi vill gärna ha in tips om någon sett eller pratat med en person som kan vara Auno.

I samband med att Auno rapporterades saknad genomförde polisen flera sökinsatser. Missing people har också anordnat flera sökningar. Men sökområdet är stort och på många ställen svåråtkomligt.

– Vi har letat i trappuppgångar och på gatorna men det är inte lätt att söka av alla naturområden som angränsar till Angered centrum, säger Per Carlsson.

Har ni någon teori om vad som kan ha hänt Auno?

– Vi har ingen brottsteori. Han försvann i ett område som han aldrig varit i förut. Han är van vid att förflytta sig i bil men har promenerat ut i en miljö som han inte är bekant med. Vi är mycket tacksamma om vi får in tips.

Här kan ni lämna tips om Auno:

Per Karlsson 010-5653387 / 0725-630001

Eller skicka epost: par.carlsson@polisen.se