Husrannsakan. ㅡ Beslaget av verktyg fyllde tre polisbussar, ett släp och en vanlig personbil, berättar Jani Englund i polisens pressmeddelande. Foto: Polisen

Polistillslag i Bergsjön: Verktyg för miljonbelopp

Stulna verktyg värda över en miljon kronor beslagtogs i helgen efter en husrannsakan i Bergsjön. Två män står misstänkta för grovt häleri, dock är ingen gripen i nuläget.

  • Publicerad 15:56, 26 okt 2020

Beslaget av verktyg fyllde tre polisbussar, ett släp och en vanlig personbil.

Det var genom tips som polisen fick reda på att verktygen fanns till försäljning på Facebooks köp och sälj sajt Marketplace. Genom polisens databaser kunde två män härledas till annonserna av de stulna verktygen. I helgen utförde polisen husrannsakan som, enligt polisens förundersökningsledare Jani Englund, ska ha gått lugnt till.

Ingen greps vid tillfället, men de två männen på 48 respektive 22 år står som misstänkta för grovt häleri.

– Förundersökningen fortgår just nu, säger Jani Englund.

Verktyg för miljoner stjäls på byggen i Göteborg

Verktygen som hittades i lägenheten i Bergsjön uppskattasvara värda över en miljon kronor. Enligt polisens pressmeddelande rör det sig om fackverktyg som borrmaskiner, vinkelslipar, och sågar.

– Vi har inte hunnit räkna ihop godsvärdet ännu men det är nog sjusiffrigt. Beslaget av verktyg fyllde tre polisbussar, ett släp och en vanlig personbil, säger Jani Englund i polisens pressmeddelande.

Jani Englund meddelar att polisen ännu inte hittat ägarna till de stulna verktygen än men ser positivt på att de ska återgäldas

– Jag räknar med att vi kommer hitta de målsägande, säger Jani Englund.

Vad kan privatpersoner som handlar begagnat på nätet tänka på?

– Vara vaksam. Misstänker man att priset är för bra för att vara sant så ska man dra öronen till sig att det är något skumt. Be om originalkvitton, säger Jani Englund, förundersökningsledare hos Polisen Storgöteborg nordost.