Politiker lånas ut på Kortedala bibliotek

Låna en bok, en dator - eller varför inte en politiker? Under april utökar Kortedala bibliotek sitt sortiment med lokala beslutsfattare.

  • Publicerad 12:00, 2 apr 2018

– Vi vill föra politiken närmare folket. Så har man idéer och tankar är detta en kanal att göra detta, säger Özgür Tasbas (MP), ordförande i Östra Göteborgs stadsdelsnämnd.

Tillsammans med två av sina politikerkollegor kommer han under två timmar att finnas till utlåning på Kortedala bibliotek. Under femton minuter kan den som har frågor eller idéer att kunna boka ett enskilt samtal. Men att intresset för att träffa invånarna enbart skulle grunda sig i det stundande valet i september stämmer inte menar Özgür Tasbas.

– Vi har suttit på bibliotek och träffat människor även tidigare. Men det här är lite roligare förpackat.

Vad tror du att folk vill prata om?

– Skulle jag tippa är det nog skola, socialtjänst och underhåll av mindre vägar och parker. Jag skulle bli glad om det kom synpunkter om både den sociala och fysiska närmiljön. Kan man engagera folk där har man lyckats ganska bra som demokratisk funktion.

Hur mycket dialog har du annars med invånarna i Östra Göteborg?

– Jag bor ju vid torget så jag träffar dem ganska ofta. Men har man inte möjlighet att komma till biblioteket är man välkommen att höra av sig, så kan vi träffas vid ett annat tillfälle.

Behöver man ha ett bibliotekskort för att låna dig?

– Nej, det räcker med ett glatt humör eller att man är lagom sur.

Låna en politiker

Datum:

10 april: Lena Landén-Ohlsson (S), kl 16-18
12 april: Özgür Tasbas (MP), kl 16-18
19 april: Kalle Bäck (KD), kl 16-18

Förbokningar kan göras via Kortedala bibliotek.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57