Foto: Lovisa Hansson

Politiker tar ställning för Café Fluss efter tuffa beskedet

Många har på sociala medier reagerat på nyheten om att Café Fluss inte kommer att få öppna på Bananpiren som planerat. Nu ger sig politikerna in i debatten.

  • Publicerad 16:40, 27 apr 2022

Karin Pleijel, kommunalråd för Miljöpartiet i Göteborg.

Tidigare i veckan stod det klart att nya Café Fluss inte kommer att få öppna på Bananpiren som planerat. Det på grund av att fastighetsbolaget Älvstranden Utveckling sagt upp verksamhetens hyresavtalet.

Älvstranden om Fluss: "Står inte över lag och allmänt hyfs"

Många har uttryckt sin besvikelse över beskedet. "När det äntligen funnits ett ställe där alla generationer varit välkomna och känt sig hemma" – skriver en läsare i en kommentar på GöteborgDirekts social medier.

"Göteborgs själ"

Kommunalrådet Karin Pleijel (MP) meddelar att hennes parti gärna ser att Café Fluss ska få vara kvar på Bananpiren.

– Café Fluss är en sådan verksamhet som gör Göteborg till en mer intressant och rolig stad för både besökare och göteborgarna själva. Vi vill att Göteborg ska vara en plats för kreativa verksamheter. Det är Göteborgs själ, säger Karin Pleijel (MP).

Men de som skapar dessa verksamheter bete sig hur som helst?

– Nej, det är klart att man inte får och när det gäller anmälningarna är det polisens sak att utreda. Jag förstår att det har funnits problem och svårigheter i arbetet med att bygga upp nya Fluss, men problem är till för att lösas.

Vad kan ni från politikens håll göra?

– Nu är det snabba ryck som gäller och vi jobbar på att ta fram politiska förslag, säger Karin Pleijel.

"En färgklick"

Även Liberalernas Axel Darvik hoppas på en lösning som innebär att Café Fluss kan öppna på Bananpiren. Men menar att det är upp till Älvstranden Utvecklings styrelse att hantera frågan.

– Som verksamhet är det en färgklick på Hisingen och jag vet att många göteborgare uppskattar Fluss.

Vi är GBG