Inspiration. Under sportlovsveckan besökte oppositionsrådet Blerta Hoti (S) Safirträdgården i Tynnered och imponerades av Monika Tildeviks arbete för barnen i området. Foto: Privat

Politikertopp besökte Safirträdgården i Tynnered

Safirträdgården lockade många sportlovslediga barn med bland annat teaterlek i samarbete med Kulturskolan. Dessutom kom kommunalrådet Blerta Hoti (S) förbi och berömde grundaren Monika Tildevik.

  • Publicerad 11:12, 2 mar 2022

Det är ett konkret exempel på hur man skapar en tryggare stadsmiljö och gröna områden på ett sätt där man involverar barnen och samtidigt ger dem en meningsfull fritid.

Safirträdgården, den lilla platsen med de stora drömmarna vid en gångväg i Tynnered, är nu inne på sitt andra år som mötesplats för barnen i området.

Mycket har hänt sedan Monika Tildevik och nu sjuåriga sonen Tristan sådde det första blomfröet.

I november fick de skötselavtal för en 70 kvadratmeter stor odlingsplätt och allt fler verksamheter visar intresse för gemensamma aktiviteter.

Sportlovet var inget undantag och när man i samarbete med Kulturskolan arrangerade teaterlek i Safirträdgården passade oppositionsrådet Blerta Hoti (S) på att besöka den omtalade platsen.

– Jag är superintresserad av Monikas arbete med Safirträdgården. Det är ett konkret exempel på hur man skapar en tryggare stadsmiljö och gröna områden på ett sätt där man involverar barnen och samtidigt ger dem en meningsfull fritid.

Stadens fina gest efter skövlingen

Underlätta ideella krafter

Hon menar att staden bör underlätta för liknande initiativ, något som kan bli möjligt när park- och naturförvaltningen nu ska organiseras om.

– Min ambition är att det ska finnas en förutsägbarhet för vilken del av förvaltningen som ideella krafter kan vända sig till, säger Blerta Hoti.

Monika Tildevik uppskattade politikerbesöket.

– Jag blev väldigt glad och självklart hedrad, Blerta är en engagerad, driftig och ödmjuk politiker i mina ögon och det är inte många som tar sig ut där medborgarna är.

Barnens hallonbuskar skövlades av staden

Ska plantera. Monika Tildevik har tillverkat en skylt till Safirträdgårdens nya odlingsplätt. Foto: Privat

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20