Popoptimist. Glenn Udhén är aktuell med nya albumet "Det går åt helvete nu". Foto: Pressbild

Popoptimist som utmanar musiködet

Hallå där...

  • Publicerad 12:10, 11 apr 2018

Glenn Udhén, 27 år, musiker från Göteborg som precis kommit med sitt andra album "Det går åt helvete nu" och har releasekalas fredagen 13 april.

Vem är du?

– Jag är någon typ av musiker från Göteborg, som gör popmusik på svenska av något slag.

Du har hållit på ett tag. Vilken utveckling tycker du att din musik har tagit?

– Åt rätt håll... Jag är helt enkelt mer nöjd nu än tidigare. Jag kom med en EP på Sony 2016 och känner att jag sedan dess tagit flera kliv framåt. Det är bättre arrangemang och jag har utvecklats med samma band som jag hade då.

Du har releasekalas på Pustervik fredagen den 13 april. Är inte det lite utmanande?

– Jag tänkte inte på det då vi fick speldagen och det fanns inte så mycket att välja på. Men samtidigt så heter ju skivan "Allt går åt helvete nu".

Nyligen hade du inbrott i replokalen där ni förlorade en gitarr och ett keyboard. Hur har det gått?

– Det har löst sig inför spelningen. Vi har fått låna ett piano och har en extra gitarr. Men tyvärr täcker försäkringen inte det som blivit stulet. Men så går det då man lägger pengarna på pizza istället för en bra försäkring och tänker "det händer inte mig".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG