Foto: HisingenByDay (Bild från 2018)

Populär sommarkombo tillbaka i Biskopsgården

Det är dags igen för BonnierHoops i Biskopsgården. En mötesplats som kombinerar idrott och kultur för barn och unga på sommarlovet.

  • Publicerad 11:51, 15 jun 2020

Det visar tydligt att aktiviteter och mötesplatser har stor inverkan på närområden.

BonnierHoops är tillbaka i Biskopsgården för tredje året i rad och gör återigen streetbasketplanen vid Sjumilahallen till en samlingsplats för ungdomar.

Där erbjuds aktiviteter som basketturneringar, läsning, tävlingar, dans, spoken word och hiphop under hela sommaren.

– Vi är väldigt glada att vi kan genomföra basket- och lässatsningen även denna sommar. Det är viktigare än någonsin att barnen och ungdomarna kommer ut och rör på sig och har någonstans att ta vägen under lovet, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen i ett uttalande.

Färre anmälda brott

Efter förra sommaren berömde Hisingspolisen samlingsplatsen och det faktum att barn och unga hade en trygg plats att hänga på reflekterades även delvis i färre anmälda brott i området.

– Det visar tydligt att aktiviteter och mötesplatser har stor inverkan på närområden. För mig handlar det om att ungdomar och vuxna har en naturlig plats att mötas på, att ha en plats att hänga på tillsammans som under BonnierHoops, sa Daniel Johnsson, kommunpolis Västra Hisingen till Göteborg Direkt.

Även i år har polisen varit med i hela planeringen och kommer att göra dagliga avstämningar under sommaren.

BonnierHoops i Biskopsgården

När: Invigs 16 juni och har sedan öppet klockan 11-21 på vardagar och 15-21 på lördagar.

Var: Vid Sjumilahallen nedanför Friskväderstorget.

Vad: BonnierHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter.BonnierHoops Biskopsgården är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Bokmässan, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Polisen, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.

Källa: Göteborg Stad

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11