Foto: HisingenByDay (Bild från 2018)

Populär sommarkombo tillbaka i Biskopsgården

Det är dags igen för BonnierHoops i Biskopsgården. En mötesplats som kombinerar idrott och kultur för barn och unga på sommarlovet.

  • Publicerad 11:51, 15 jun 2020

Det visar tydligt att aktiviteter och mötesplatser har stor inverkan på närområden.

BonnierHoops är tillbaka i Biskopsgården för tredje året i rad och gör återigen streetbasketplanen vid Sjumilahallen till en samlingsplats för ungdomar.

Där erbjuds aktiviteter som basketturneringar, läsning, tävlingar, dans, spoken word och hiphop under hela sommaren.

– Vi är väldigt glada att vi kan genomföra basket- och lässatsningen även denna sommar. Det är viktigare än någonsin att barnen och ungdomarna kommer ut och rör på sig och har någonstans att ta vägen under lovet, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen i ett uttalande.

Färre anmälda brott

Efter förra sommaren berömde Hisingspolisen samlingsplatsen och det faktum att barn och unga hade en trygg plats att hänga på reflekterades även delvis i färre anmälda brott i området.

– Det visar tydligt att aktiviteter och mötesplatser har stor inverkan på närområden. För mig handlar det om att ungdomar och vuxna har en naturlig plats att mötas på, att ha en plats att hänga på tillsammans som under BonnierHoops, sa Daniel Johnsson, kommunpolis Västra Hisingen till Göteborg Direkt.

Även i år har polisen varit med i hela planeringen och kommer att göra dagliga avstämningar under sommaren.

BonnierHoops i Biskopsgården

När: Invigs 16 juni och har sedan öppet klockan 11-21 på vardagar och 15-21 på lördagar.

Var: Vid Sjumilahallen nedanför Friskväderstorget.

Vad: BonnierHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter.BonnierHoops Biskopsgården är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Bokmässan, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Polisen, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.

Källa: Göteborg Stad

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40