Populär. Mässan räknar med omkring 4 000 besökare i år. Foto: Vegovision

Populära vegomässan växer – flyttar till Eriksberg

Helveganska mässan Vegovision växer för varje år. 7 april kommer den till Göteborg igen och nu byter man upp sig till större lokaler och flyttar till Eriksbergshallen.

  • Publicerad 16:00, 30 mar 2018

Mässan arrangeras av Djurens rätt. Den turnerar runt i landet och anordnades i Göteborg första gången 2014. Sedan dess har den växt för varje år och nu byter man lokal från Folkets hus till andra sidan älven: Eriksbergshallen.

– Vi har växt ur vår förra lokal, den här rymmer både fler utställare och besökare. Alla våra mässor har växt för varje år, säger Sofia Säljö, projektledare för Vegovision i Göteborg.

Mässan är den enda helveganska i Göteborg. I år hoppas man på att locka omkring 4 000 besökare och totalt kommer 40 utställare att finnas på plats.

LÄS MER: Nu kommer de veganska frisörerna till stan

Bland utbudet finns allt från mat, skönhet, handarbete och kläder. Några av programpunkterna är vegansk skolmat, odling och vegansk fitness.

– Träning är väl ett stort intresse hos allmänheten generellt och det spiller liksom över även på de som äter veganskt. Alla räknar gains, säger Sofia Säljö.

De senaste åren har utbudet blivit betydligt större för veganer i Göteborg, konstaterar hon. Nu finns en del helveganska ställen, men även på vanliga restauranger har det blivit lättare för den som äter växtbaserat.

– Den stora utvecklingen är nog att många restauranger har en vanlig meny och en vegansk meny. Tidigare har man ofta kunnat få något för att köket har kunnat ordna det speciellt, men det är roligare att kunna välja på en meny, säger hon.

Hur tycker du att Göteborg står sig som veganstad?

– Det är alltid så att dom som bor i en annan stad kommer tycka att i Göteborg finns det så mycket, medan göteborgarna kanske reser till Malmö och säger samma sak. Men jag tycker Göteborg är en bra veganstad.

LÄS MER: Helvegansk matbutik öppnar i Linné

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG