DRIVE THRU. Det går redan nu att välja att hämta sitt paket i Svenska Mässans drive thru. Foto: Magnus Binnerstam

Postnord öppnar drive-thru vid Svenska Mässan

E-handeln väntas slå nya rekord i år enligt Postnords beräkningar. För att minska paketträngsel vid utlämningsställen öppnas nu möjligheten att få paket levererat direkt till bilen vid Svenska Mässan.

  • Publicerad 10:40, 4 dec 2020

PAKET. På Svenska Mässan drive thru kan man nu hämta paket samt lämna in förberedda returer med fraktsedel. Foto: Magnus Glans

Flera post- och paketombud i Göteborg vittnar om trängsel och fulla hyllor efter Black Week och en påbörjad julhandel. För att minska på trängsel öppnar nu Postnord ett digitalt kösystem och drive-thru vid Svenska Mässan i Göteborg.

De fruktar för paketkaos efter nya restriktionerna

– Vi jobbar hela tiden för att hitta nya lösningar så att alla ska känna sig säkra när de hämtar ut sina paket i jul. Både det digitala kösystemet och vår satsning på drive-thru gör att vi minskar risken för trängsel och på så sätt även risken för smittspridning hos våra ombud. Dessutom ligger mässan centralt i Göteborg vilket gör att många kan använda ombudet, säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät, i ett pressmeddelande.

Idag, 4 december, öppnar uthämtningsstället vid Svenska Mässan. I den 41 000 kvadratmeter stora lokalen finns plats för en stor mängd paket. Flera e-handelsföretag har redan lagt in valet när man väljer var man ska hämta ut sitt paket. Kön är digital så den som kommer dit till fots behöver inte stå i någon fysisk kö.

Från och med måndag, 7 december, öppnar också möjligheten att få paketet levererat direkt till bilen genom en så kallad drive-thru vid mässan.

– Vi vill att våra drive-thru-ombud ska vara ett alternativ för alla som känner oro för att hämta ut sitt paket inför jul. Även om du bor en bit utanför Göteborg är det bara att skriva in “Svenska Mässan drive thru” eller postnummer 412 51, så kommer det upp som ett alternativ hos din e-handlare. Vi tittar hela tiden på fler sätt att utveckla vårt ombudsnät, säger Mathias Olsson.

Så här går det digitala kösystemet till

1. Scanna QR-koden som sitter utanför ditt postombud, detta kan du göra på corona-säkert avstånd. Du blir nu slussad till en webbsida där du får en digital kölapp.

2. Här blir du ställd i kö och tilldelad ett könummer. Se hur många som är före dig i kön.

3. Legitimera dig med bankID under tiden i PostNords App för att effektivisera utlämningen ytterligare.

4. Håll ett öga på ditt könummer i telefonen, när det blir din tur syns det i din telefon.

Visa merVisa mindre

Så här gör du för att hämta upp ditt paket på Svenska Mässan i Göteborg

1. Välj Svenska Mässan Drive Thru som paketombud eller skriv in postnummer 412 51 när du väljer utlämningsställe hos din e-handlare.

2. Adressen är Mässans gata 30-32, följ därefter skyltning på plats.

3. Var redo med att visa din avisering eller ha ditt paket färdigetiketterad med retursedel för snabb utlämning/inlämning.

4. Kommer du med bil kan du få dina paket levererade till bilen.

5. Kommer du till fots använder du PostNords digitala kösystem i telefonen, när det är din tur är du välkommen fram till paketutlämningen.

Visa merVisa mindre