FARMEN. Alexander Hoffström från Hisingen som till vardags driver ett lekland och nu är aktuell som en av deltagarna i årets "Farmen" på TV4.

Premiär: Alexander från Torslanda chockades av livet på "Farmen"

Hallå där... Alexander Hoffström från Hisingen som till vardags driver ett lekland och nu är aktuell som en av deltagarna i årets "Farmen" på TV4.

  • Publicerad 12:00, 6 jan 2019

Varför ville du leva som man gjorde för 100 år sedan?
– En anledning till att jag sökte var att jag ville se hur man klarar det och hur det är att vara självförsörjande. Det var väldigt hårt, extremt hårt. Man kan inte föreställa sig att inte ens ha en lampknapp. Vad gör man när det blir mörkt? Jo, man tänder en fotogenlampa. Och så ville jag gärna vinna en halv miljon kronor också!

Vad var det svåraste med att leva på Farmen?
– Omställningen från att gå från sitt normala liv till att ta bort omvärlden, ta bort telefonen och att alltid vara nåbar. Och att det var så lite mat.

Vad saknade du mest?
– Min familj och riktig mat. Vi hade den varmaste sommaren på flera hundra år vilket gjorde att skörden låg efter så vi hade knappt någon mat.

Har du lärt dig något som du har nytta av i vardagslivet?

– Man inser vilket stressmoment telefoner är. Och att vi ska vara glada att vi lever på 2000-talet och inte för 100 år sedan.

Tror du att folk kommer att känna igen dig och är du beredd på vad det kan innebära?

– Ja, det tror jag för jag har väldigt mycket karaktär. Jag är lite orolig men samtidigt tror jag att det kan bli en kul effekt som kommer avspeglas på mina företag här på Hisingen.  

Hur vill du sammanfatta din erfarenhet i Farmen?

– Upplevelsen var väldigt cool. Det är en säsong med mycket fart och fläkt, mycket viljor och starka karaktärer som möts och jag är en av dem. Anledningen till att jag inte är med på några pressbilder får jag berätta mer om efter programmet.

Vi är GBG