Premiär för bouletävlingen La Majonnaise i Göteborg

Musik, bouletävlingar och folkfest – det blir det då La Majonnaise hålls nere i Rosenlund. Den franskinspirerade boulefestivalen kommer för första gången till Göteborg.

  • Publicerad 11:28, 14 aug 2019

La Majonnaise är Sveriges största öppna bouletävling och startade redan 1995 inspirerad av den franska förlagan La Marseillaise. Efter att tidigare arrangerats i Stockholm åker man för första gången på turné. Stoppställen blir Boulebar i Göteborg, Malmö och Örebro innan finalen i Stockholm.

– Det här har varit på g sedan i april. Lite sent, kanske, för vi har velat göra det här i några år, säger Hedvig Bergström, marknadsansvarig på Boulebar i Göteborg.

– Men planen är långsiktig.

La Majonnaise är lite mer än en bouletävling och mer som en festival där mixen av mat, musik och boule kommer vara prio.

– Ja, alla vill inte tävla. Men alla och allt kan bidra till stämningen, menar Hedvig Bergström.

Boulebar hoppas på en publik på upp mot 2000, där målet förstås är att bräcka Stockholm.

– Vi har 10–20 banor fler än vad vi redan har, förklarar Hedvig Bergström, som berättar att Boulebar har ett samarbete med Lagerhuset och att tillstånd sökts om att kunna utnyttja marken vid Feskekörka.

Självklart hoppas Göteborg på att slå Stockholm även i antalet deltagande lag i La Majonnaise.

– Och de vill slå oss, säger Hedvig Bergström.

Tävling både på och vid sidan om banan, alltså.

La Majonnaise

Är: En boulefestival som för första gången når Göteborg. Arrangeras av Boulebar nere i Rosenlund där ställets befintliga 21 banor ute och inne kommer utökas med 10–20 stycken. Även vid Lagerhuset kommer spel pågå. Festivalen hålls mellan 24 och 26 augusti.

Artister: Vita Bergen och DJ:s som Albin Hallberg (NIBLA), Shakarchi & Stranéus och Assia.

Vi är GBG

    Vi är GBG