Initiativtagare. David Björneloo och Ali Tabrizi ligger bakom Frihamnsdagarna. Foto: Press

Premiär för Göteborgs Almedalen

Med debatter, föredrag och kulturupplevelser bjuder Frihamnsdagarna in till samtal i två dagar.

  • Publicerad 05:30, 31 aug 2021

För oss har det även varit viktigt att bjuda in unga vuxna i den här satsningen och väcka intresset hos den målgruppen.

Behovet av en arena där näringsliv, politik och civilsamhälle kan mötas och diskutera vår tids stora samhällsutmaningar. Det är syftet bakom Frihamnsdagarna – Göteborgs svar på Almedalsveckan på Gotland och Järvaveckan i Stockholm.

– Det finns så många utmaningar i samhället som inte någon enskild aktör kan lösa själv. Som segregation, arbetslöshet och inte minst de klimatmässiga utmaningar vi står inför. Vi vill med Frihamnsdagarna ge förutsättningar för olika aktörer att mötas och hitta lösningar tillsammans, säger David Björneloo, som tillsammans med Ali Tabrizi är initiativtagare till arrangemanget.

Göteborg får sitt eget Almedalen

Frihamnsdagarna är tänkt att bli ett återkommande evenemang. Första året avhandlas tre teman; framtid, demokrati och hållbarhet.

Över hundra programpunkter

Den 3-4 september kan besökare ta del av över hundra programpunkter. Bland annat får samtliga tio partier som har mandat i kommunfullmäktige chans att hålla ett politiskt tal på Frihamnsdagarnas scen.

– För oss har det även varit viktigt att bjuda in unga vuxna i den här satsningen och väcka intresset hos den målgruppen. Därför har vi flera programpunkter som behandlar just frågor som är viktiga för unga, säger David Björneloo.

Vem är Frihamnsdagarna till för?

– För alla samhällsintresserade, det är det korta svaret. Det är gratis och vi strömmar alla viktiga programpunkter på webben.

Med rådande restriktioner tar man emot max 600 besökare samtidigt på Bananpiren. Programmet strömmas på Frihamnsdagarnas hemsida.

Vi är GBG