Örgryte Handbollssällskaps spelartrupp. Foto: Johanna Fåglund

Premiär för handboll i Öisfärger

Från löst snack under en bortaresa till helt och fullt blodigt allvar. Ikväll spelar handbollsklubben som bildats av Öissupportrar sin allra första match.

  • Publicerad 17:36, 6 okt 2016

Örgryte IS är främst kända för sin fotbollsverksamhet, men har också framgångar inom brottning, bowling och friidrott. Om allt går vägen kommer man framöver kunna lägga handboll till listan.

– Vi har alla ett stort Öishjärta och vår ambition är att bli en riktig del av moderföreningen så småningom, säger Jesper Lunnevi, spelande styrelseledamot i Öregryte Handbollssällskap.

Enligt honom skulle det kunna bli en vinst för bägge parter. Klubbar som bedriver många sporter, som exempelvis AIK och Hammarby, har lättare att bygga ett starkt varumärke.

– Sen är det så klart något av en dröm att få företräda Öis. Det hade varit enormt, säger Jesper.

I ÖHS stadgar finns sociala tankar om engagemang och jämlikhet. Konkret innebär det att laget har en bild av den fängslade journalisten och Öissupportern Dawit Isaak på sina tröjor samt en regnbågsfärgad kaptensbindel.

– Föreningen omsluter alla människor och det vill vi visa, säger Jesper Lunnevi.

Ambitionen är att få igång damsidan till nästa säsong, men än så länge har ÖHS bara ett herrlag. Truppen, som kommer spela i division sex, består av ett par rutinerade spelare och några yngre killar från lägre divisioner.

– Det var verkligen inga problem att få ihop en trupp, vi fick till och med tacka nej till flera förfrågningar, berättar Jesper.

Ikväll spelar laget sin allra första match. Den äger rum i Lundbyhallen, som jämte Lisebergshallen kommer vara föreningens hemmaplan. Matchen drar igång 20.15 och inträdet, som är frivilligt, går delvis till Dawit Isaaks familj.

– Det känns lite speciellt såklart, och nervöst. Men det ska bli jättekul att faktiskt spela, vi har planerat detta sedan april, säger Jesper Lunnevi.

Vi är GBG