Premiär för ölyoga i Göteborg: "Man blir mer mobil"

Ta en öl och stretcha ut i barnets position? Under GBG Beer week hade ett helt nytt träningskoncept premiär i Göteborg: Ölyoga. Bakom evenemanget ligger Vega bryggeri på Ringön som nu kommer att köra den udda kombinationen åtminstone en gång i månaden.

  • Publicerad 12:08, 3 apr 2018

Konceptet finns redan på flera håll runtom i världen men under GBG Beer week som just nu äger rum blev det premiär i Göteborg.

Och ölyoga är exakt vad det låter som: Ett yogapass där du dricker öl under tiden.

– Vi kände att veckan mest innehåller klassiska evenemang, så vi ville testa något roligare, säger Karl von Spreti, en av ägarna till Vega bryggeri.

Men hur går ölyoga till?

– Vi har lugn musik och tända ljus och när man kommer in tar man en öl med sig till sin yogamatta. Sen kan man även dricka lite under passet om man vill och man använder också flaskan i de olika övningarna, säger han.

Intresset för premiäromgången blev stort och från och med nu planerar bryggeriet att köra ölyoga-klasser en gång i månaden, med plats för ungefär trettio personer åt gången.

Att dricka alkoholhaltig öl är inget krav.

– Alkohol och träning är ju lite kontroversiellt. Men det har ju en avslappnande effekt och man blir mer mobil. Sen tror jag mycket att det handlar om miljön också med våra industrilokaler, många tyckte det var häftigt men jag tror inte bara det handlade om att man drack öl under tiden, säger Karl von Spreti.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57