APP. Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Foto: Bolt

Premiär för Uber-utmanaren Bolt i Göteborg

Det har gått sex år sedan taxitjänsten Uber lanserades i Göteborg. Nu kommer utmanaren Bolt till stan.

  • Publicerad 08:08, 7 nov 2019

2013 lanserades taxitjänsten Uber i Göteborg. Samma år i Estland startade då 19-årige Markus Villig tillsammans med sin bror företaget Taxify.

Tidigare i år bytte företaget namn till Bolt och nu finns taxi-tjänsten tillgänglig i 100 städer i 30 länder. Enligt företaget själva har de 25 miljoner användare.

I våras lanserades Bolt i Stockholm. I dag, torsdag, är det premiär i Göteborg.

– Intresset från förare i Göteborg att börja köra med oss har varit stort, något som säkert beror på att vi tycker det är en självklarhet att de som kör ska ha schyssta villkor. Vi tar ut en lägre avgift än vad många av våra konkurrenter gör och vi har ett bonussystem som belönar uppskattade förare, säger Nils Wijkmark, Sverigechef på Bolt, i ett pressmeddelande.

Precis som hos konkurrenten Uber sker bokning och betalning i appen. Där kan användaren även se var chauffören befinner sig och när bilen förväntas vara framme. Under lanseringen i Göteborg erbjuder företaget rabatt på sina resor.

Utöver taxiverksamhet har Bolt även gett sig in i hemleveransbranschen under namnet Bolt Food. De har också elsparkcyklar och åkerier.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57