Prisas för sin roll som Esmeralda på Operan

När Broadway World Award Sweden delas ut i helgen fick artister som Pernilla Wahlgren, Peter Johansson och Peter Jöback pris. Men också Marsha Songcome, för sin insats som Esmeralda i "Ringaren i Notre Dame" på Göteborgsoperan.

  • Publicerad 15:46, 14 jan 2019

När Disneymusikalen "Ringaren i Notre Dame" hade premiär i september prisade musikalen av både kritiker och publiken.

Föreställningen har sedan dess blivit en publiksuccé på Göteborgsoperan och går för utsålda hus.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I "Ringaren iNotre Dame" är det framför allt Martin Redhe Nord, som gör en imponerande insats som Quasimodo. Men även Marsha Songcome, från Nybro, som med erfarenheter från Londons West End och musikalscener i Köpenhamn gör en stark Esmeralda.

För detta har hon nu prisats. För rollen som Esmeralda har hon utsetts till Best Actress in a Musical i tävlingen Broadway World Sweden Awards 2018, där sajtens läsare nominerat och röstat på sina favoritartister.

Övriga svenskar att premieras är Pernilla Wahlgren, Peter Johansson och Peter Jöback.

"Ringaren i Notre Dame" spelas på Göteborgsoperan en bit in i april.

Marsha Songcome

Är: 30 år, Musikalartist, utbildad på Performing Art School i Göteborg, men uppvuxen i Nybro. Har via musikalscener i Malmö och Köpenhamn haft ledande roller i "Miss Saigon", "Alladin" och "Hamilton" på Londons West Endscener.

Aktuell: Som Esmeralda i "Ringaren i Notre Dame", som hon nu fått Broadway World Sweden Awards 2018 för.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57