ARRANGÖRER. Talar Kirkor på Familjebostäder och Amanj Aziz på Balder står bakom första upplagan av Bergsjögalan. Foto: Privat

Prisregn över eldsjälar i Bergsjön

Nomineringarna har haglat in till första upplagan av Bergsjögalan. "Området är fullt av eldsjälar och goda krafter", säger arrangörerna.

  • Publicerad 16:51, 20 dec 2019

Hallå där… Talar Kirkor, utvecklingsledare på Familjebostäder, som tillsammans med Amanj Aziz på Balder är initiativtagare och arrangör av första upplagan av Bergsjögalan. Hur kom idén om en gala?

– Amanj kom på idén och vi nappade direkt. Det som lockade oss var att lyfta de goda krafterna i området och allt det goda arbetet som görs här.

Bergsjögalan utser vinnare i åtta kategorier och ett hederspris. Vem kan bli vinnare?

– Nomineringen har varit öppen i två månader och vi har fått in cirka 300 förslag från de boende i området.

Vem avgör vilka personer som får de fina utmärkelserna?

– Vi i arrangörsgruppen har gallrat och tagit fram tre eller fyra nominerade i varje kategori. Sedan har vi tagit in en utomstående jury som har läst motiveringarna och utifrån dem utsett vinnarna som avslöjas under galan på lördag.

Galan hålls i morgon i Sandeklevshallen, hur ser de sista förberedelserna ut?

– Vi kommer vara i en idrottshall och måste täcka golvet och fixa i ordning hallen så att det blir så bra som möjligt för alla, både funktionärer och publiken.

Hur många förväntas komma?

– Vi har 400 stolar för sittande gäster men det får plats omkring 1000 i lokalen så jag hoppas att det blir fullt hus.

Det är stort event. Hur känns det inför imorgon?

– Det ska bli jätteroligt. Responsen har varit helgrym från våra boende, folk längtar efter att uppmärksamma varandra. Vi hoppas att Bergsjögalan återkommer nästa år och blir permanent.

Bergsjögalan

Plats: Sandeklevshallen (hållplats Teleskopgatan)
Datum: Lördag 21 december 2019
Tid: 18.00-22.00 (Insläpp 17.30)
Vem: Alla är välkomna. I de olika kategorierna är folk med alla möjliga åldrar nominerade.
Övrigt: Gratis

Fram till 30 november har boende i området nominera kandidater till åtta kategorier: Årets Eldsjäl, Årets Ledare, Årets Kulturutövare, Årets Lärare, Årets Förening, Årets Buisness, Årets Folkbildare och Årets Idrottare samt till Årets Hederspris.

Vi är GBG