PÅ GÅNG. Det är oklart när kulturhuset i Bergsjön står klart men att arbetet pågår glädjer kulturen i området. Foto: Sweco Architects (visionsbild)

Projektledaren: "Trevligt om något blir klart efter 2021"

Byggstarten av kulturhuset i Bergsjön skjuts upp ytterligare. Men det bekymrar inte kulturen i området. "Några månader senare spelar inte så stor roll", säger projektledaren.

  • Publicerad 10:33, 20 feb 2020

Förberedande arbete pågår för fullt inför uppförandet av det nya kulturhuset i Bergsjön.

Efter att ha missat första slutdatumet 2020 var tanken var att kulturhuset skulle stå klart under jubileumsåret, 2021. Men komplicerade markarbeten har förskjutit tidsplanen ytterligare.

Så blir nya kulturhuset i Bergsjön

En detalj som i det stora hela inte är särskilt bekymmersamt, menar projektledaren som påpekar att kulturhuset aldrig från början var menat att ingå i Göteborgs 400-årsfirande.

– Det blir lite förseningar med stora projekt där många aktörer är inblandade. Några månader senare, spelar inte så stor roll och det är trevligt om något blir färdigt efter 400-årsjubileet. Livet fortsätter även efter 2021, säger Katja Ahlsell, projektledare kulturhus Bergsjön/allmänkultur och fortsätter:

– Vi är så glada att det ska byggas ett kulturhus på den här platsen och att händer saker här nu.

Klart i dag: Så blir nya kulturhuset i Bergsjön

Håller igång kulturgnistan

Samtidigt är hon medveten om att de närliggande verksamheterna som vårdcentralen och butiker i Bergsjön centrum påverkas av en längre byggperiod.

Kulturen i området tar däremot inte någon skada.

– Det pågår mängder av kulturaktiviteter här. Vi som jobbar med kultur i stadsdelen på olika sätt arrangerar kultur oavsett om det finns ett kulturhus eller inte. Kulturgnistan håller vi igång tillsammans.

Dessutom är ett minikulturhus under uppstart på biblioteket i Bergsjön.

– Vi har startat igång själva kulturhustänket i biblioteket i en småskalig variant. Vägen till kulturhuset är full av aktiviteter och snart har vi Göteborgs nya kulturhus på plats, säger Katja Ahlsell.

Om allt går enligt de nya planerna ska en bygget starta under våren.

Visionsbild. Foto: Sweco Architects