Anonym. Foto: Privat

Protesterade mot skejtarna: Hängdes ut på facebook

Kvinnan klagade på ljudet från skejtarna i Plaskis. Sedan dess har hon blivit uthängd, hånad och mobbad på sociala medier. "Jag mår otroligt dåligt av det här och fruktar för min familjs säkerhet" säger hon.

  • Publicerad 07:00, 17 sep 2021

Jag är ingen bitter tant och jag köpte inte lägenhet i centrala Majorna i tron att det skulle vara tyst.

När kommunen förbjöd skejtboardåkning med ramper i Plaskdammen i Majorna i förra veckan blev det ramaskri.

I facebookgruppen ”Vad händer i Majorna” var tonläget högt. Känslorna svallade och såväl majornabor som lokalpolitiker engagerade sig i debatten.

Så gott som alla krävde att förbudet skulle rivas upp.

– Min elvaårige son har väntat hela sommaren på att bassängen ska tömmas och han ska få skejta, säger Jenny Lundin som är en av dem som upprörts.

Ganska snart blev det känt att det var en persons klagomål som låg bakom stängningen. Enligt uppgifter från park- och naturförvaltningen hade någon av de boende vänt sig till Miljöförvaltningen och krävt en bullermätning.

Tog reda på vem

I facebookgruppen i Majorna tog man snabbt reda på vem personen bakom klagomålet var. Sen började mobbningen, enligt kvinnan.

– Det har varit ett fruktansvärt drev. Jag har blivit uthängd med personuppgifter och hotats och kränkts, berättar hon.

Hon har gjort skärmdumpar på de personer som har kommit med hotfulla kommentarer, men har inte känt sig tillräckligt stark för att göra en polisanmälan. Påhoppen mot henne har varit skrämmande och hon har känt en stark beskyddarinstinkt för sin familj.

– Dessutom har jag blivit syndabock för ett beslut som redan var taget. Bullermätningen hade redan utförts på begäran av en annan person när jag skickade in mitt klagomål, säger hon.

Hon står däremot fullt ut för att hon kontaktat kommunen, eftersom hon önskar sig en ”drägligare boendemiljö för sig och sin familj”.

Smäller varje sekund

Kvinnan, som vill vara anonym, berättar att hon var fullt medveten om badet i Plaskdammen och spårvagnarna intill när hon flyttade in i huset för två och ett halvt år sedan. Däremot hade hon ingen koll på skejtboardåkningen.

– Jag är ingen bitter tant och jag köpte inte lägenhet i centrala Majorna i tron att det skulle vara tyst. Tyvärr kunde jag inte gissa mig till skateboardåkning på ramp, säger hon.

När brädorna slår i ramperna dunkar ljudet i hela hennes lägenhet. När det är som mest aktiviteter kan hon räkna till en smäll i sekunden. Det är långt ifrån bara barn som åker, utan ungdomar och vuxna använder dammen som fest- och mötesplats. Ibland spelas hög musik och det är sällan tyst klockan 22, bullret kan fortgå till sent in på nätterna.

– När jag fick barn för ett par år sedan förvärrades situationen. Mitt barn kan inte sova och det har blivit omöjligt att leva så här, säger hon.