Hitta din grej. Penny Parnevik testar badminton. Foto: Sparks Generation

Prova på: Nu kan du hitta din grej i Askim

I helgen håller Askims badmintonklubb två prova-på-tillfällen tillsammans med initiativet Spark Generation som ska hjälpa unga att hitta sin grej.

  • Publicerad 15:55, 11 okt 2019

Svenska badmintonförbundet har inlett ett samarbete med Sparks Generation och nu är Askims badmintonklubb med på tåget.

Sparks Generation lanserades i april i år med syfte att hjälpa unga att på ett inspirerande sätt, utforska olika intressen och hitta relevanta prova-på-möjligheter över hela landet inom sport, kultur eller skolämnen.

Med hjälp av sociala plattformar som Instagram och Youtube vill de nå ut till unga personer i åldrarna 10-15 år.

Sparks ambassadör Penny Parnevik har denna gång testat badminton – världens snabbaste racketsport och under oktober erbjuds unga på nio orter runt om i landet, hela 18 stycken kostnadsfria prova-på-tillfällen. I Göteborg hittar du två prova-på-tillfällen i Askims på badmintonklubben.

– Det var så roligt att spela badminton. Det är en sport som vi har spelat som familj ibland. Och det bästa är att det är en sport som är väldigt tillgänglig för alla, säger Penny Parnevik.

Den 11-12 oktober lanseras 2 stycken gratis prova-på-tillfällen i Askim, Göteborg. 

Alexandra Krook är grundare av och verksamhetschef på Sparks Generation.

– Många unga saknar idag en meningsfull fritid efter skolan. Det vill vi ändra på genom att inspirera unga att hitta något som passar dem – i kanaler och på ett sätt som de är vana vid och med förebilder som de gillar. Vi vill underlätta för dem att ta del av det fantastiska föreningsliv som finns runt om i Sverige, säger Alexandra Krook.

Hitta din grej

Sparks baseras bland annat på amerikansk forskning kring GRIT, där slutsatsen är att en aktiv fritid bidrar till bättre resultat i skolan, ger känsla av gemenskap och leder till bättre framtidsutsikter och ökat välmående hos unga. 

Vi är GBG

    Vi är GBG