Martin Strömberg i måndags på Turn the Tide on Plastic. Foto: Jen Edney/Volvo Ocean Race

Publiken snuvas på målgången

Tanken var att dagens målgång i Volvo Ocean Race skulle gå vid Älvsborgsbron. Men på grund av hård vind har arrangörerna nu valt att flytta mållinjen till utanför Galterö.

  • Publicerad 14:49, 14 jun 2018

Klocka 14 öppnade evenemangsområdet vid Frihamnen och den officiella invigning drar igång vid klockan 17.

Läs också: Riggat för folkfest i Frihamnen

– Allt går enligt plan. Vi har öppnat upp och folkfesten är inledd, säger Fabian Bengtsson, pressansvarig på Volvo Ocean Race.

Kappseglingens tionde etapp inleddes i Cardiff i söndags med målgång i Göteborg i dag. Enligt den senaste rapporten ligger hemmahoppet Martin Strömbergs Turn the Tide on Plastic femma men mycket kan fortfarande hända.

Läs också: Martin har siktet inställt mot Frihamnen

– Det skiljer bara några sjömil mellan båtarna så det kan ändras snabbt, speciellt när de närmar sig Göteborg. Jag har inga problem med att vara partisk och håller givetvis på Martin. Men bara att de har visat att de håller jämna steg med konkurrenter med sådan erfarenhet som gör upp om totalsegern betyder ju något i sig, säger Fabian Bengtsson.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Den ursprungliga mållinjen var planerad vid Älvsborgsbron med på grund av hård vind har arrangörerna valt att flytta målgången till utanför Galterö.

– Efter det har båtarna ungefär en timme in till Göteborg, säger Fabian Bengtsson.

När kommer båtarna in?

– Den senaste preliminära tiden för målgång är 22:30. Vi stänger evenemangsområdet klockan 21 men öppnar upp igen vid målgång för de som vill vara med och ta emot båtarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG