Publiksuccé för Way out Västtrafik i helgen

Way out Västtrafik i helgen blev en succé. Sex Göteborgsartister underhöll på varsin specialbokade tur till publikens förtjusning.

  • Publicerad 13:13, 15 nov 2021

I helgen gjorde artisterna Miriam Bryan, Stella Explorer, Raghd & Jelly Crystal, Jens Lekman, A36 och Little Dragon en skara resenärer lyckliga. Under en enskild, specialtur med vart och en av artisterna/banden kunde biljettinnehavare till Way out Västtrafik njuta av favoriternas musik.

Först ut var Miriam Bryant vid två-tiden på lördagen. Sist ut var Little Dragon, vars musikaliska resa tog slut tjugo över tio på lördagskvällen. Då hade 40 resande per vagn roats av musik på en resa tur och retur Marklandsgatan genom centrala Göteborg.

Speciell resa

För Jens Lekman blev resan och spelningen speciell. Hans låt "Tram #7 to heaven", från debutalbumet "When I said I wanted to be your dog" (2004), har sitt ursprung inspirerat av just färden med Sjuan ned från Sahlgrenska mot Botaniska trädgården.

Blir det någon fortsatt Way out Västtrafik?

– Det vet vi inte just nu men vi ser gärna fler samarbeten och event av den här typen. Vi vill kroka arm med fler aktörer som brinner för hållbarhet och på så sätt driva på för en snabbare omställning, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

Västtrafik har fått kritik för att stå för ekonomin i ett evenemang som gynnar Way out West. Hur se ni på det?

– Vi har gjort det här tillsammans med Luger och Way Out West för att fira att vi åter igen kan börja resa tillsammans och gå på konserter. Samtidigt riktar vi också ljuset på hållbarhetsfrågan, som vi båda brinner för. Vi tycker nog att båda gynnas lika mycket av det här och vi på Västtrafik hoppas att det kan locka fler att vilja börja resa hållbart med oss.

Way out Västtrafik

Är: En unik festival i samarbete mellan Way out West och Västtrafik som gick av stapeln 13 november. Sex band/artister underhöll på varsin specialtur tur och retur Marklandsgatan.

Artister: Miriam Bryan, Stella Explorer, Raghd & Jelly Crystal, Jens Lekman, A36 och Little Dragon.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21