Klara för WoW. Iggy Pop, Patti Smith och Sarah Klang är nya toppnamn för Way out West i sommar. Foto: Kai Martin

Punkikoner kommer till Way out West i sommar

Punkikonerna Patti Smith och Iggy Pop gästar Way out West i sommar. Även stjärnskottet Sarah Klang är klar för festivalen i Slottsskogen.

  • Publicerad 11:50, 6 feb 2018

Iggy Pop är fortfarande, 70 år gammal, rockens enfant terrible. Ingen annan konsert är den andra lik, förutom det faktum att han välter omkull på det mesta och har slutligen väldigt få, om ens några kläder kvar på kroppen.

2010 gästade han festivalen senast. 2013 var han på Lisebergs stora scen med Stooges. Två konserter som visade att gammal är äldst i positiv bemärkelse.

Likadant med Patti Smith, som de senaste åren blivit en Sverigevän av rang. Hon slog igenom i mitten av 70-talet. In på det nya millenniet har Patti Smith stärkt sin position och har gästat Göteborg vid ett flertal tillfällen och mött en stor och entustiastisk publik.

Även för Patti Smith blir det ett återseende på Way out West. Senast hon gästade festivalen var 2015.

Däremot blir det premiär för stjärnskottet Sarah Klang på någon av de stora scenerna på Way out West. Uddevallatjejen kommer med sitt debutalbum inom kort och har hunnit med att hyllas för sitt framträdande i "På spåret" och på "P3 guld"-galan i januari.

2017 spelade hon under Way out West klubbfestival Stay out West, då på Folk vid Folkteatern.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG