Skojfriskt. Ola Aurell och Isak Jansson skojar om Qickfallet. Foto: Pressfoto

Quick humor av tragisk kriminalhistoria

Thomas Quicks bekännelser av mord efter mord blev löpsedelsstoff på 90-talet. Men allt var påhitt. Av detta har Isak Jansson och Ola Aurell gjort en humorshow.

  • Publicerad 14:27, 8 feb 2018

Bekännelse efter bekännelse gjorde Thomas Quick till vår tids värste seriemördare.

Trots osannolikheten i flera av hans erkännande blev han dömd – både i pressen och av domstol. Men han skulle få upprättelse, bland annat genom Göteborgsjournalisten Hannes Råstam, som hittade alla upptänkliga brister i utredningarna.

Det är bland annat hans avslöjande bok i ämnet som ligger till grund för Isak Janssons och Ola Aurells humorshow "Quick-fallet".

Men humor av något så allvarligt...?

– Det är just därför vi gör det här, säger Ola Aurell.

– Här finns många angelägna frågor, något att berätta som inte alla känner och en historia som är präglad av något uppblåst och av känslor och gräl.

"Quick-fallet" hade premiär nyligen på Scalateatern i Stockholm. Responsens blev bra.

– Vi fick skratt och de tanter och psykologer i publiken som vi befarade skulle gå satt kvar. Ändå är vi inne på deras territorium.

Uppsättningen kommer till Göteborg och Ståuppklubben på Henriksberg den 14 februari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG