Förutom en gedigen fotbollskarriär på högsta nivå har Ralf Edström jobbat som exportkommentator vid Radiosportens fotbollssändningar i 32 år. Foto: Wikimedia Commons

Ralf Edström ger direktexpertis i VM-playoffen

Dubbelmöte mot Italien är allt som återstår i Sveriges jakt på VM i Ryssland. I kvällens match har du chans att höra expertisen på närmare håll än genom tv'n.

  • Publicerad 09:00, 10 nov 2017

I hjärtat av Högsbo industriområde får lunchrestaurangen Huldas finfrämmat i kväll. Visst, han är där ganska ofta och lunchar men i kväll blir det under helt andra omständigheter.

Det handlar om den mediterade landslagsspelaren Ralf Edström, med över 30 år som expertkommentator, som har bjudits in för att ge sin syn på Sveriges möte med Italien.

– Jag brukar käka på Huldas, speciellt när de har raggmunk, så jag fick frågan och tyckte det kunde vara kul, säger han.

Ralf Edström kommer att ge sin analys innan matchen, i halvlek och i en summering efteråt. Någon live-rapportering är det inte tal om.

– Nej för tusan. Men om folk har frågor så svarar jag gärna. Men det blir mest en summering om vad jag har gjort och lite förutsättningar för den här matchen.

Ja, vad tror du om Sveriges chanser?

– Det blir tufft. Historiskt har vi haft svårt för Italien. Jag tror vi bara har tagit en poäng mot dem under 2000-talet, det var Zlatans klack. Så jag skulle säga att det är lite fördel Italien, 55-45 kanske. De har trots allt inte missat ett VM sedan 1958.

Vad tycker du om Sveriges prestation i kvalet?

– I kvalet har de visat att de kan spela bra fotboll. Nyckeln till seger är att spela disciplinerat och inte rätta oss efter italienarna. Jag gillar inte att första matchen är hemma men lyckas vi hålla nollan och få oavgjort på Friends så kan allt hända nere i Italien. Så jag hoppas på 0-0, säger Ralf Edström.

VM Playoff

Sverige inleder hemma på Friends fredagen den 10 november och returen sker i Italien måndagen den 13 november.

Om det totala resultatet är lika avgör antal bortamål och om även det är lika väntar förlängning på 2x15 minuter. Vid mållös förlängning avgörs det på straffar.

Om du inte kan ta dit till Friends Arena eller Huldas så sänds även matcherna på Kanal 5

Historik

Sverige och Italien har möts 23 gånger. Av dem har Sverige vunnit 6, spelat 6 oavgjort och förlorat 11 matcher.

Under 2000-talet har Sverige 0 segrar, 1 oavgjord och 4 förluster mot Italien.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG