Ullevi är i sommar sprängfyllt av evenemang. Först ut var Summerburst i junis inledning, följt av Gothia cups invigning i mitten av juli som i sin tur följdes av Iron Maiden 22 juli. Men den brittiska hårdrockens fanbärare får ursäkta. Det är tyska Rammstein som slår in den definitiva metallspiken i arenan 2022.

Siktade på 2020

Bandet siktade på sommaren 2020 med sin mäktiga show, som bland annat gavs på Stockholm stadium i augusti 2019. Men redan två månader innan den konserten kunde GöteborgDirekt avslöja att Rammstein skulle komma till Göteborg. När väl nyheten var ute kom biljettförsäljningen att bli en succé. Av en planerad konsert blev det två. Men fansen fick alltså vänta.

Tre konserter

Nu har emellertid Rammsteins mäktiga show kommit till Göteborg. Först ut var extrakonserten 28 juli, som följdes av 29 juli (läs GöteborgDirekts utsändes recension här). Den 30 juli avslutade bandet sina triumfartade spelningar inför en entusiastisk publik.

Tidigare Göteborgsbesök

Rammstein har gästat Göteborg tidigare. Ja, redan 1997 på Kåren. Efter det har bandet spelat på Metaltown, Bananpiren 2005 och Frihamnen 2011. Nu elva år senare gör gruppen inte bara sin största turné någonsin utan också de största spelningar i Norden med Ullevikonserterna.

På tre dagar lockade gruppen totalt 161702 åskådare.