Brott. Rån och rånförsök på Hisingen i natt. Foto: Mostphotos

Rånare försökte tränga sig in i lägenhet

Två personer på Hisingen blev under natten till i dag utsatt för rån och rånförsök. I Sannegården ska gärningsmannen ha knackat på hos offret och sedan försökt tränga sig in i lägenheten.

  • Publicerad 08:47, 3 aug 2018

Under natten till fredagen skedde två personrån i Göteborg. Det första larmet kom in till polisen klockan 22.20 då en kvinna vid Brunnsbotorget ska ha blivit hotad med kniv av en man. Mannen ska ha tvingat kvinnan att lämna ifrån sig sin mobiltelefon sedan sprungit från platsen.

Vid klockan 01.54 kommer nästa larm. Då gäller det en lägenhet i Sannegården där en man blivit hotad av en gärningsman med kniv. Lägenhetsinnehavaren ska ha hört hur det knackat på dörren och när han öppnat ska gärningsmannen försökt tvinga till sig pengar.

– Det uppstår handgemäng mellan mannen som slutar med att de misstänkta lämnar lägenheten tomhänt, säger polisens presstalesman Tommy Nyman. 

Dock ska lägenhetsinnehavaren fått ytliga skärsår på handen i samband med bråket.

Ingen har kunnat gripas för de två brotten. Det senare rubriceras som försök till rån.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG