Orakel. Sam har hittills tippat rätt i alla Sveriges matcher. Foto: Kristian Risenfors

Redaktionsjycken Sam: Så går det mot England

Sverige mot England. Granen mot Kane. Kvarsfinalen stundar och ännu en gång har GöteborgDirekts redaktionsjycke Sam studerat statistiken och gett sitt tips inför matchen.

  • Publicerad 13:10, 7 jul 2018

Klockan 16:00 gäller det. Cosmos Arena i Samara. Kvartsfinal mellan Sverige och England.

Britterna ses av de flesta som favorit men statistiken lagen emellan indikerar på en jämn drabbning. Av 24 möten har England vunnit 8, Sverige 7 och 9 har slutat oavgjort.

Färska siffror från den tyska statistikbyrån Impect visar fördel Sverige. Sveriges försvar har nämligen bara låtit motståndare passera dem 19 gånger i årets VM, vilket är bäst av alla lag i årets mästerskap. Englands försvar har blivit passerade 24 gånger.

Även i anfallsväg talar statistiken för Sverige. 40 gånger har Sveriges offensiva spelare passerat motståndarnas försvarare. Det kan jämföras med Englands 37.

Lägg där till att England har släppt in mål i alla sina matcher i årets VM, medan Sverige hållit nollan i tre.

Kvartsfinalstatistik som Fotbollskanalen tagit fram är också en blå-gul läsarfest. Englands 8 tidigare kvartsfinaler har resulterat i 2 segrar och 6 försluter, dvs. 25 procent vinster. Sveriges 4 kvartsfinaler ha resulterat i 3 segrar och 1 förslut, dvs. 75 procent vinster.

Vilken statistik redaktionsjycken Sam har inriktat sig på är oklart. Klart är däremot att han hittills är felfri i tippningen av Sveriges VM-matcher.

Om han får rätt även i eftermiddag återstår att se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG